Studentenarbeid herstelt licht in augustus

Herstel tijdens de maand juli zet zich verder in augustus

Brussel, 1 september 2020 – Na de grote uppercut tijdens het begin van de lockdown waarbij studentenarbeid er met maar liefst 66% op achteruit ging, is er sindsdien gelukkig sprake van een redelijk sterk herstel. Tijdens de eerste maand van de zomervakantie noteerde Randstad een daling met 24% (zowel in uren als in koppen). In augustus komt de marktleider inzake studentenarbeid uit op een daling van 17%.

Positieve trend blijf intact
Dat corona een desastreuze invloed heeft gehad op studentenarbeid is intussen bekend. Na de desastreuze terugval tijdens de paasvakantie (in volle lockdown) waarbij twee op drie studentenjobs werden geschrapt tekende zich de maanden nadien gelukkig een gestage verbetering af. Tijdens de eerste maand van de zomervakantie bedroeg de terugval nog 24%.

Omdat ook tijdens de maand juli de trend eerder positief gericht was, was er een redelijke hoop dat augustus nog betere cijfers zou laten zien. De verscherping van een aantal coronamaatregelen op het einde van de maand juli voedde dan weer de vrees voor een nieuwe terugval. 

Uiteindelijk blijkt uit de meest recente cijfers dat de positieve trend voorlopig intact blijft. De daling in vergelijking met vorig jaar bedraagt nu nog zo’n 17%. De strengere maatregelen hebben dus geen directe negatieve impact gehad op het inzetten van studentenarbeid.

In tegenstelling tot de maand juli, waar er sprake was van een systematische verbetering gedurende maand, bleef het cijfer tijdens de maand augustus wel stabiel. Mogelijks hebben de strengere maatregelen een verdere daling voorkomen. Het is dus hoogst onzeker dat de positieve trend in de komende maanden nog verder wordt doorgetrokken. 

 

                                                                     #######

Noot voor de pers

Voor meer informatie kunt u terecht bij Jan Denys op 0495 599 415.

Over Randstad Belgium

Randstad Belgium telt 1.600 medewerkers in 190 kantoren en 7 hr-centers. De human resources-dienstverlener is marktleider op het vlak van uitzendarbeid en outplacement. Daarnaast is Randstad een cruciale speler op het vlak van rekrutering en selectie, opleidingen en coaching, payrolling, interimmanagement, recruitment process outsourcing (RPO), hr-consultancy en projectsourcing. In 2019 gingen 139.000 mensen aan het werk dankzij de bemiddeling van Randstad.

In België realiseerde Randstad Group in 2019 een omzet van 1.432 miljoen euro. Wereldwijd is Randstad de grootste hr-dienstverlener.


Randstad Belgium
Keizer Karellaan 586
1082 Sint-Agatha-Berchem